Hørkær's Marc'o Polo kommer med på praktisk jagt. Første gang var i 2012, hvor Marc'o var med på min jagt i Sverige da han lige var fyldt 1 år, sammen med 3 jagtvenner. Han nød naturen og tonsede rundt og legede med de andre hunde.

Det helt klare formål for, at Marc'o er med er, at han skal kunne bruges til eventuelle eftersøgninger af skadet vildt. I 2012 skød jeg en buk, der døde i skuddet. Marc'o fik lov at gå på bukkens fod, og lærte meget da han fandt bukken. Hjemme i laden var han supernysgerrig og undersøgte alt.

I 2013 skød jeg også en buk, der døde i skuddet. Ligeledes her fik Marc'o lov at gå på bukkens fod. En stor oplevelse for Marc'o kunne jeg se.

I november 2013 blev Marc'o inviteret til jagt. Det var ikke mig, men min hund der blev inviteret... 🙂 Jeg var noget spændt, da der ligesom er nogle uskrevne regler der skal overholdes i sådan en Trykjagt. Jette, som vi skulle køre sammen med, ankom sammen med BALDER, der er en ruhåret standard gravhund. Marc'o og Balder blev hurtigt gode venner, og vi begav os sydover mod Møn ved halv syvtiden. Vi ankom til jagthytten der lå i skoven. Skønt sted. Samtidig med os ankom et par skytter med en ruhåret hønsehund. Hundene fik snakket sammen, selvom Marc'o skulle fortælle alt og alle, at han altså også var dér. Han tonsede lidt efter hønsehunden, så han blev smidt ind i bilen, så vi kunne få lidt morgenmad.

Færdig med det, og klar til første såt begav vi os i en "laset" gulpladebil til såten. Det var en åben såt omkring en stor sø som skulle drives af. Jeg ville ikke slippe Marc'o på jagten, og havde ham derfor i en lang snor. Vi gik, og gik og gik og på et tidspunkt var vi inde i et virvar af buske/grene ved søens bred. Marc'o insisterede og hev mig med hen mod bredden. Jeg havde dårligt sagt "hvad skal vi Marc'o" før han fik trykket en fasanhøne - der tog flugten i vild larm. Ok, tænkte jeg,.. nå' det kan du altså også..

Det blev en rigtig lang og hård dag, hvor Marc'o inde i granerne gentog kunststykket. Jette og jeg stod lige og pustede lidt ud, da Marc'o hev i snoren, så min arm var ved at falde af. Nå, tænkte jeg... pyt jeg følger lige med ham. Efter få meter røg der en fasankok op lige foran Marc'o. Dén tog også flugten i vild larm, og Marc'o fulgte den med øjnene op over træerne. I løbet af dagen fik vi trykket 6 stk. rådyr frem, men ingen blev desværre skudt.

Efter afslutningen ved bilen var der stillet lidt mad op i to skåle til Balder og Marc'o. Det havde hønsehunden også set, og den var løs. Hopsa, så stod den og gnaskede i Marc'o mad, mens ejeren af hunden stod et godt stykke væk, og ikke havde styr på sin hund. Marc'o gik helt i flint og røg lige på hønsehunden. Jeg fik med nød og næppe afværget et opgør mellem de to hunde. Pu-ha. Det kunne have set kønt ud. Hønsehunden kunne have Marc'o i "en mundfuld".. 

 

På billedet hvor Marc'o sidder på en træstub er jagten netop færdig. Marc'o pels var extrem sammenfiltret og det tog lang tid at få pillet alle tingene ud. Jeg gjorde det forsigtigt for at undgå at alt for megen pels gik til spilde. Det lykkedes heldigvis. På hjemvejen var Marc'o noget knotten. Det viste sig, at han havde fået trådt lidt for meget i de små brændenælder, som var overalt. Kløen var ikke overstået før sent om natten. Synd, men han var ved frisk mod.